Geniet van het zachte groen in deze bijzondere 7 bossen

De zachte, geurende bosgrond, de rust van het buiten zijn in de frisse lucht, het prachtige licht dat door het groene bladerdak valt: wandelen in de bossen is een heerlijke (en gezonde) manier om de tijd te verdrijven.

Ons kleine landje heeft een aantal mooie bossen, maar in andere landen vind je pas echt enorme, spectaculaire of bijzondere bossen. Dit zijn 7 van de mooiste bossen ter wereld.

1. Daintree Rainforest, Australië

Daintree Rainforest, Australië

Als je ooit nog eens aan de andere kant van de wereld belandt, breng dan een bezoekje aan het Daintree Rainforest in Noord-Queensland, Australië. Deze groene jungle staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zo mooi dat hij werd gebruikt als inspiratie voor de landschappen van de film Avatar. Het is ook een van de belangrijkste ecosystemen ter wereld.

2. Krzywy Las, Polen

Krzywy Las, Polen

Vlakbij Gryfino in Polen staat een woud van mythen en verhalen. Dit bos staat vol met kromme bomen. Niemand weet waarom de ongeveer 400 dennen zich in een ‘C’ -vorm buigen en dan normaal verder groeien. Dit bos is een onopgelost mysterie, maar heel erg mooi, zeker bij mist of nevelig, koud weer.

3. Sequoia National Park, Californië

Sequoia National Park, Californië

Dit natuurpark tussen Los Angeles en San Francisco telt een groot aantal reuzensequoia’s: enorm hoge bomen met brede stammen. Ze lijken tot in de hemel te reiken. De grootste van het park is General Sherman: 83 meter hoog met een diameter van 11 meter. Een duizelingwekkende aanblik waarbij je je even heel erg klein voelt.

4. Arashiyama, Japan

Arashiyama, Japan

Het Arashiyama-bamboebos is een van de topattracties van Kyoto en daar is een goede reden voor: als je tussen deze hoge bamboestengels staat, is het alsof je in een andere, bijzonder mooie wereld bent. Door het bos loopt een pad van 500 meter met alleen maar bamboe links en rechts. Dit uitgestrekte bamboebos is totaal anders dan ieder normaal bos dat we kennen.

5. Monteverde Cloud Forest, Costa Rica

Monteverde Cloud Forest, Costa Rica

Dit gebied in de centrale hooglanden van Costa Rica is altijd in mist gehuld en een van de mooiste landschappen ter wereld. Deze prachtige nevelwouden staan ​​bekend om hun adembenemende natuur en ongelooflijke dieren in het wild. Hier wandel je langs paden die worden bevolkt door prachtige wilde katten, vlinders en parapluvogels.

6. Mossy Forest, Maleisië

Mossy Forest, Maleisië

Dit betoverend mooie bemoste bos groeit op de hoogste hoogten van Cameron Highlands. Hier bedekken laaghangende wolken de bossen met constante mist en vocht; de ideale omstandigheden voor mossen, varens en korstmossen. Het mos in het Mossy Forest is totaal anders dan mos dat je in onze Nederlandse bossen tegenkomt. Het groeit in dikke lagen op zowel bomen, planten en op de grond. De verschillende kleuren en soorten door elkaar zorgen voor een spookachtig effect.

7. Zwarte Woud, Duitsland

Zwarte Woud, Duitsland

We eindigen weer iets dichter bij huis. Over het zuidwesten van Duitsland strekt Het Zwarte Woud zich uit: een bebost gebergte dat bekend staat om zijn hoge naaldbomen, pittoreske dorpjes en natuurlijke thermale baden. Dit gebied ziet eruit uit als een plaatje uit een verhalenboek. Het vermoeden bestaat dat de gebroeders Grimm zich door dit bosrijke gebied lieten inspireren voor sprookjes als Hans en Grietje en Raponsje.

Go into the forest

Heb je na het lezen van dit artikel ook zo’n zin om de bossen in te gaan? Bij Soapment houden we van de natuur en het gevoel dat de natuur je geeft. Krachtig, ontspannen en puur.

In onze cosmeticaproducten staat het gevoel van in de natuur dan ook centraal. Sinds eind 2020 hebben we de heerlijke Go into the forest-collectie. De bijzonder warme geur is geïnspireerd op het karakter en de beleving van een bosrijke omgeving. Pure ontspanning, net als in de natuur. Pak dat moment. Go into the forest.

Soapment. Like nature.